Het speelbord en spelers

Het speelbord van Mens erger je niet is kleurrijk en uitnodigend, met 2 tot 6 gekleurde startvakjes en een pad van vakjes die rond het bord lopen. Het pad leidt uiteindelijk naar het thuishonk van elke speler, waar de pionnen veilig zijn voor tegenstanders en waar ze uiteindelijk moeten eindigen om het spel te winnen.

Het spel wordt gespeeld met 2 tot 6 spelers, die elk een kleur kiezen en hun pionnen op de bijbehorende gekleurde vakjes aan de rand van het speelbord plaatsen. Elke speler gooit om de beurt met een dobbelsteen en verplaatst een van zijn pionnen op het speelbord met het aantal ogen dat hij of zij heeft gegooid. Je moet echter eerst een pion op het speelbord krijgen voordat je kunt beginnen met het verplaatsen van je pionnen.

Speciale regels

Er zijn enkele speciale regels in Mens erger je niet die het spel extra spannend maken:

  • Gooien van een 6: Als een speler een 6 gooit, mag hij een nieuwe pion uit zijn startvakje op het bord zetten of een van zijn pionnen die al op het bord staan verplaatsen. Dit kan leiden tot spannende momenten waarbij spelers hopen op een 6 om hun laatste pion op het bord te krijgen en de race naar het thuishonk te voltooien.
  • Pionnen slaan: Als een speler op een vakje terechtkomt dat al bezet is door een pion van een andere speler, wordt die pion "geslagen" en moet terug naar zijn startvakje. Dit kan leiden tot hilarische situaties waarbij spelers elkaar voortdurend "slaan" en hun tegenstanders dwarszitten. Het is niet ongewoon dat vriendschappelijke rivaliteit ontstaat tijdens het spelen van Mens erger je niet.
  • Extra beurt bij 6: Een speler die al zijn pionnen op het speelbord heeft, mag bij het gooien van een 6 nog een keer gooien. Dit kan leiden tot spannende inhaalraces waarbij spelers proberen hun achterstand in te halen en hun tegenstanders te slim af te zijn.

Onvergetelijke momenten

Mens erger je niet is een spel dat bekend staat om zijn eenvoudige regels en het vermogen om zowel jonge als oudere spelers te vermaken. Het spel is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie en zorgt voor veel onvergetelijke momenten en anekdotes. Zo zijn er verhalen van grootouders die hun kleinkinderen in het spel verslaan, vrienden die elkaar tot diep in de nacht uitdagen voor een revanche en gezinnen die samen lachen om de onvermijdelijke ergernissen die het spel met zich meebrengt.

Winnaar en plezier voor iedereen

De winnaar van Mens erger je niet is de speler die als eerste al zijn pionnen een complete ronde over het speelbord laat lopen en ze vervolgens in zijn thuishonk brengt. Dit klassieke bordspel biedt eindeloos vermaak en is een geweldige manier om tijd door te brengen met vrienden en familie. Voor meer informatie over vele andere bordspellen, bezoek spelregeluitleg.nl.

Terug
Bekijk per categorie
Meest bekeken