Kaartspellen

We hebben ze allemaal wel eens in onze handen gehad, kaarten uit een kaartspel. Verschillende kaartspellen geven ons bij aanvang elke keer weer een verschillend aantal kaarten in onze handen en de regels leiden het verdere verloop van het spel. De regels verschillen gigantisch per spel, maar uiteindelijk moet je bij veel spellen eindigen met nul kaarten in je handen. Op deze website worden verschillende kaartspellen besproken, de regels die erbij horen en het uiteindelijke doel.

Oorsprong kaartspellen

De oorsprong van het kaartspel ligt in China, enige tijd na de uitvinding van het papier. Helaas zijn er geen spellen overgebleven uit die tijd, maar het mag duidelijk zijn dat de traditie nog steeds bestaat. In de loop der tijd is de traditie van het kaartspel wel veranderd. Tegenwoordig kennen we kaartspellen die behoorlijk gecompliceerd zijn zoals bridge en rikken. Dit soort spellen zijn veel ingewikkelder dan de spellen die vroeger met kaarten gespeeld werden zoals een soort domino. Bovendien werd er vroeger met kaarten gespeeld puur voor tijdverdrijf en amusement. Tegenwoordig wordt er met kaarten gegokt en met grote geld bedragen gespeeld.

Regels van kaartspellen

Iets dat in al die jaren wel hetzelfde is gebleven, zijn de symbolen. Al vanaf de 15e eeuw spelen we met harten, klaveren, schoppen en ruiten en daarbij staan, boeren, vrouwen en heren afgebeeld. Enkele eeuwen later is de joker pas toegevoegd. Hoe het spel door de eeuwen heen ook veranderd is, we spelen het tegenwoordig nog maar al te graag! Weet je de regels even niet meer precies? Bekijk hier de regels van onder andere kaartspellen als poker, klaverjassen, solitaire en freecell. Lees de regels goed door, knal ze uit je hoofd en versla je tegenstanders!

Artikelen

Poker

Wil jij graag met je vrienden of via het internet pokeren online spelen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen om het te leren? Begin dan eens met het lezen van de spelregels, probeer ze te begrijpen en pas ze later toe in een online spel. Wanneer je dan de mist ingaat, ga j

Lees meer...

Bridge

Het spel Bridge bestaat al sinds de jaren twintig van de vorige eeuw en heeft zich in al die jaren ontwikkelt tot een spel waarbij de geluksfactor zoveel mogelijk is uitgeschakeld. Over de hele wereld worden kampioenschappen en toernooien gespeeld. Bridge is dan ook het kaartspel dat wereldwijd het meest wordt gespeeld. Wil je weten hoe je Br

Lees meer...

Freecell

Freecell lijkt wat betreft de speelwijze veel op Solitaire en Patience. Door middel van reeksen te maken moet het speelveld uiteindelijk leeg worden. Het samenstellen van de reeksen gaat echter wel anders en voor veel mensen makkelijker bij Freecell.

Freecell spelen

Bij Freecell heb je rechts bovenin acht denkbeeldige

Lees meer...

Patience

Patience is een spel dat je in je eentje speelt en waarbij je dus niemand anders hoeft te verslaan. De enige die je zult moeten verslaan is jezelf, want 9 van de 10 spelletjes zul je niet uitkrijgen. Het vereist veel geduld en dat verklaart ook de naam van het spel: Patience. Patience staat ook wel bekend als Solitaire. Veel mensen denken dat

Lees meer...

Klaverjassen

Klaverjassen. Je hebt er misschien wel eens van gehoord, maar heb je het ook wel eens gespeeld? Wij bespreken de regels voor je zodat je als beginner uit kunt groeien tot een ware klaverjasser. Makkelijk is het niet, maar je moet het even doorhebben, zoals dat met de meeste spellen gaat en daarna kun jij iedereen verslaan!

Regels

Lees meer...